Gedragsconsulten

Gedragsconsulten

Geen symptoombestrijding

Een goed gedragsconsult gaat verder dan symptoombestrijding. Tijdens een gedragsconsult zal ik op zoek gaan naar de onderliggende oorzaak van het ongewenste gedrag van je hond.

Honden zijn echte groepsdieren en zijn daarom erg goed in communiceren. Ze ‘praten’ én ze luisteren. Hoe minder er naar ze geluisterd wordt, hoe harder ze zullen ‘schreeuwen’. Een hond begint altijd met kleine signalen uit te zenden. Als mensen deze niet opmerken, gaat hij heftiger signalen uitzenden. Op dat moment ontstaat vaak het ‘probleemgedrag’.

Met alleen symptoombestrijding kom je er niet. Als je namelijk alleen aan symptoombestrijding doet, haal je de onderliggende oorzaak niet weg! En als het je lukt om het ene symptoom de kop in te drukken, dan duikt een ander symptoom wel weer op. Er zal daarom grondig gezocht moeten worden naar de onderliggende oorzaak. Als de onderliggende oorzaak weggenomen kan worden, zullen de symptomen automatisch verdwijnen.

Wat houdt een gedragsconsult in?

  • allereerst start ik met een observatie van je hond. Deze neemt zo’n 10 – 15 minuten in beslag. Door goed te observeren kan ik al een goede eerste indruk krijgen van de mentale en fysieke toestand van je hond. Deze observatie vindt plaats in mijn praktijk en binnen de veilige omheining van 3000 m2.
  • Direct daarna hebben we een gesprek over de reden van je consult. Ik zal je hierbij o.a. ook vragen stellen over zijn achtergrond, dagelijkse leven, gezondheid en eventuele activiteiten.
  • Daarna zal ik je een praktisch, behapbaar en helder advies geven.
  • Als je wilt kun je ook een digitaal verslag krijgen van het consult met mijn advies. Indien gewenst kan ik dit ook naar je dierenarts sturen.

Tijd en prijs gedragsconsult

Er zal 2 uur tijd gereserveerd worden voor het gedragsconsult.

De prijs van een gedragsconsult is € 155, inclusief 21% btw.

Je kunt kiezen of je wel of geen digitaal verslag van het consult met mijn advies wilt. Het digitale verslag van het consult kost € 60, inclusief 21% btw.

Je kunt een gedragsconsult aanvragen door te bellen of evt. te appen met telefoonnummer 06 169 000 13 of via e-mail: demiddelaar@gmail.com