Over De Middelaar

De Middelaar

De Middelaar dankt haar naam aan het feit dat ze gelegen is in de gemeente Mook & Middelaar, maar bovenal aan de betekenis van het woord ‘middelaar’. Een middelaar is iemand die verbindend tussen 2 anderen staat. Als het ware een tussenschakel om verbinding tussen die 2 anderen teweeg te brengen en in stand te houden. En dát is nu juist wat mijn werk inhoudt. Als er sprake is van ongewenst gedrag kan dit de relatie tussen mens en hond danig verstoren. Leren begrijpen waarom een hond doet wat hij doet en zelf leren hoe je dit ongewenste gedrag kunt voorkomen of in goede banen kunt leiden is essentieel. Essentieel voor het creëren, of herstellen, van een goede band tussen jou en je hond.

Praktijkruimte

De Middelaar is gevestigd in Plasmolen, zo’n 12 km onder Nijmegen. De praktijkruimte is gelegen op een groen terrein van ruim 4 hectare eigen grond, bestaande uit natuurlijk grasland, maasheggen, knotwilgen en andere bomen en 2 grote vijvers. Tussen de landerijen bevindt zich ook een eigen zandweg, zeer geschikt om bijvoorbeeld met uitvallende honden te oefenen. Uiteraard is de praktijkruimte zeer mens- en hond vriendelijk ingericht. De praktijkruimte zelf is 70m2 en is omgeven door een omheining die 3000m2 grond beslaat. Deze omheining is 180 cm hoog. De honden kunnen hierdoor zowel binnen als buiten veilig geobserveerd worden. Er staat ook een lagere omheining om de volledige 4 hectare.

Aandacht, hondvriendelijk en rust

Persoonlijke aandacht staat altijd voorop. Daarom wordt er nooit in grote groepen getraind. Er wordt ook geen gebruik gemaakt van hondonvriendelijke trainingsmethodes of middelen. Er wordt gestreefd naar het creëren van zoveel mogelijk rust. Het belang van rust wordt vaak onderschat tijdens hondentrainingen. Als je wilt dat een hond iets leert zul je eerst voor rust in zijn koppie moeten zorgen. Een overprikkeld brein kan nauwelijks iets leren. Dit geldt natuurlijk ook voor mensen. Daarom is gekozen voor een natuurlijke locatie zonder hectiek.

Welkom

Je kunt bij De Middelaar terecht voor een gedragsconsult, puppycursus, individuele training, gedragsbegeleiding en voor een adviesgesprek. De verschillende kopjes geven je meer informatie over mijn manier van werken . Als je een goede band met je hond wilt en je wilt gaan voor wederzijds begrip dan ben je bij De Middelaar aan het juiste adres!

De Middelaar is makkelijk bereikbaar met de auto én met het openbaar vervoer.